7 misvattingen over Laserchirurgie

Je vraagt je misschien af “wat zijn de 7 misvattingen over laserchirurgie?”. Laserchirurgie is een zeer geavanceerde techniek om helder zicht te krijgen zonder bril of contactlenzen. In de ogen van velen lijkt ooglaseren een zeer complexe ingreep waardoor er vaak verwarring en misvattingen ontstaan. Een gebrek aan kennis en uitleg ligt vaak aan de basis van deze misvattingen. Om deze misvattingen uit de weg te ruimen en nutteloze zorgen te voorkomen, volgt hier laserchirurgie voor ogen uitgelegd:

Complicaties zijn frequent en ernstig

Laserchirurgie is een zeer veilige procedure. Natuurlijk is geen enkele operatie risicovrij, maar bij laserchirurgie is de kans op een complicatie bijna weg te cijferen vergeleken met de potentiële voordelen die deze techniek te bieden heeft. De behandeling is veilig, pijnloos en eenvoudig en de nodige maatregelen worden steeds getroffen om maximale veiligheid en comfort te kunnen garanderen. In de handen van een ervaren chirurg die de nieuwste apparatuur ter beschikking heeft, ligt de kans op zelfs de kleinste complicatie rond de 1/1000.

Laserchirurgie is enkel voor mensen met bijziendheid

Met de huidige technologie is het mogelijk om mensen met bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie te behandelen.

Laserchirurgie is niet mogelijk bij veertigplussers die een leesbril nodig hebben

Op de dag van vandaag is het wel degelijk mogelijk om mensen met presbyopie die ouder dan 40 jaar zijn, te behandelen. Alsook mensen met ver – en bijziendheid, met of zonder astigmatisme.

De behandeling is niet permanent

Uit lange termijnstudies blijkt dat eens er veranderingen aan de architectuur van de cornea zijn aangebracht, deze permanent zijn. Nochtans is een oog een onderdeel van ons lichaam dat, net zoals alle andere organen, verandert naarmate we ouder worden. Deze veranderingen blijken echter miniem en hebben amper invloed op je zicht. Na de leeftijd van 50 jaar verandert je visus slechts met een halve dioptrie per 10 jaar.

Je kan te oud zijn voor laserchirurgie

Of je een geschikte kandidaat bent voor een laserbehandeling hangt niet af van je leeftijd, maar van de gezondheid van je oog. Indien deze door de arts is onderzocht en goedgekeurd komt elke patiënt ongeacht de leeftijd in aanmerking voor laserchirurgie.

Van laserchirurgie kan je blind worden

De kans dat je blind wordt door een laserbehandeling is extreem klein. Je hebt immers meer kans om blind te worden door een jaar lang elke maand contactlenzen te dragen, dan door laserchirurgie te ondergaan.

Door laserchirurgie kan je zicht slechter worden dan voorheen.

Je vermogen om goed te kunnen zien voor de operatie kan je op verschillende manieren interpreteren:
Langs de ene kant heb je het zien zonder bril of lenzen. De kans dat je zonder bril slechter zal zien dan je deed zonder bril voor de laserbehandeling is virtueel onmogelijk.
Natuurlijk is het ook de bedoeling dat je minstens even goed kan zien zonder bril, dan je deed met bril voorheen. De kans dat dit niet lukt is eveneens zeer laag.

Boek een gratis beoordeling bij ons.

Home » 7 misvattingen over Laserchirurgie

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

De eerste stap nemen

Onze levensveranderende behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt.

De eerste stap is om een ​​snelle online quiz te doen, zodat u kunt zien of u hiervan kunt profiteren.

Onze meest populaire procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lensvervanging

Wat onze patiënten zeggen…

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.