Refractiefouten zijn aandoeningen waardoor lichtstralen foutief in het oog gebroken worden

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk voor elk soort aandoening waarvoor je een bril moet dragen

Refractiefouten zijn aandoeningen waardoor lichtstralen foutief in het oog gebroken worden

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk voor elk soort aandoening waarvoor je een bril moet dragen

Los uw refractieproblemen op en geniet opnieuw van het leven zonder afhankelijk te zijn van brillen en contactlenzen

Ontdek snel meer over deze aandoening, en leer hoe we ze kunnen behandelen

Refractiefouten zijn de meest voorkomende soort van oogproblemen waardoor je slechter begint te zien. Ze treden op wanneer het hoornvlies te bol of te vlak is, of wanneer het oog te kort of te lang is. Er zijn 3 belangrijke refractiefouten die uw oog kunnen aantasten:

 • Myopie (bijziendheid)
 • Hypermetropie (verziendheid)
 • Astigmatisme (moeite met scherpstellen op de meeste afstanden)
 • Presbyopie (verlies van accommodatie waardoor lezen van dichtbij moeilijk wordt zonder bril).

Een refractiefout kan het gevolg zijn van een of meer van de volgende factoren:

 • Een verandering in de vorm van het oog
 • Een van nature steiler of vlakker oogoppervlak
 • Een dikkere of dunnere lens dan normaal
 • Een te kort of te lang oog.

Vaak zijn refractiefouten genetisch bepaald, maar ze kunnen ook worden beïnvloed door de levensstijl, met name de hoeveelheid dichtbijwerk tijdens de ontwikkeling van het oog in uw jonge jaren.

 • Tijdens uw bezoek voeren wij een uitgebreid onderzoek van uw oog uit
 • Andere diagnostische tests geven ons een nauwkeurige beoordeling van de kromming en het astigmatisme van het hoornvlies en helpen bij de beoordeling van uw geschiktheid voor ooglaseren.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.

Drie eenvoudige stappen om uw bril en lenzen overbodig te maken

BEGIN VANDAAG NOG MET EEN stappenplan OM TE KIJKEN OF U GESCHIKT BENT

Neem contact met ons op

Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor ooglaseren. De eerste stap is om erachter te komen of een ooglaserbehandeling u kan helpen. U kunt de zelftest doen, u kunt ons bellen, of u kunt onze online kalender gebruiken om een gratis evaluatiegesprek te plannen.

We ontmoeten elkaar

Tijdens uw gratis evaluatiegesprek zullen we uw vragen beantwoorden en zullen we u een duidelijk en eerlijk advies geven, gebaseerd op uw levensstijl en behoeften. U zult er zeker van zijn dat u begrijpt wat de beste behandeloptie is voor uw ogen.

Geniet van uw vrijheid

Na de behandeling vertelt iedereen ons hoe verrast ze zijn dat hun leven zo snel veranderd is. Ze zeggen ook dat ze wilden dat ze het jaren eerder hadden gedaan! Als mensen ja zeggen tegen de oogbehandeling, zeggen ze ja tegen een nieuw leven, vrij van de beperkingen die brillen en lenzen met zich meebrengen!

Affiliaties en lidmaatschappen

We zijn trots dat we deel uit maken of hebben gemaakt van de volgende professionele instanties

Wat onze patiënten zeggen…

★ ★ ★ ★ ★

Mijn ervaring met Dr. Goes en het team van Goes Oogcentrum was ronduit fantastisch. Van begin tot eind verliep het ICL-operatieproces soepel en succesvol. Ik kan Dr. Goes en zijn team niet genoeg aanbevelen. Bedankt!

P.H

★ ★ ★ ★ ★

De beste oogarts in Antwerpen voor soepele, geïnformeerde oogbehandelingen. Je zult aangenaam verrast zijn en volledig ondersteund worden met eventuele vragen die je hebt.

G.G

★ ★ ★ ★ ★

Top-notch team, geweldige communicatie en een soepele procedure. Zeer klantgericht en deskundig!

S.R

★ ★ ★ ★ ★

Ik ben onder de indruk van mijn nieuwe perfecte zicht na de ICL-operatie bij Goes Oogcentrum! De snelle en pijnloze procedure, samen met het geruststellende en competente personeel, leidde tot een levensveranderende ervaring. Dr. Goes Jr is een professional en legde elke stap duidelijk uit. Ik beveel het team van Goes Oogcentrum ten zeerste aan – ze hebben al mijn verwachtingen overtroffen!

K.M

★ ★ ★ ★ ★

Geweldige ervaring bij Goes Oogcentrum! Het professionele team onder leiding van Dr. Goes Jr. overtrof alle verwachtingen, vooral tijdens mijn Femtolasik-operatie. Ik kwam hiervoor uit de VS en zie nu beter dan ooit bij het doen van mijn favoriete dingen. Een enorme dank aan Dr. Goes en zijn geweldige team!

T.L

★ ★ ★ ★ ★

Geweldige ervaring met ICL-chirurgie bij Goes Oogcentrum! Ik beveel het eersteklas team en Dr. Goes Jr ten zeerste aan!

S.

★ ★ ★ ★ ★

Geweldige SMILE-ervaring bij Goes Oogcentrum! Dr. Goes en zijn team stelden me op mijn gemak tijdens de procedure en mijn resultaten hebben mijn verwachtingen overtroffen. Geen bril meer nodig! Ik betreur het dat ik deze behandeling niet eerder heb laten doen.

S.

★ ★ ★ ★ ★

Ik heb een laserbehandeling ondergaan bij het Goes Oogcentrum en ben ongelooflijk tevreden over mijn ervaring. De artsen waren attent en professioneel, en de operatie was een succes. Ik ben nu gezegend met perfect zicht zonder bril.

J.S

★ ★ ★ ★ ★

Dolblij met mijn SMILE-behandeling bij het Goes Oogcentrum! Een naadloze operatie, eersteklas service en verbazingwekkende resultaten – geen afhankelijkheid meer van brillen. Zonder twijfel DE BESTE KEUZE DIE IK OOIT HEB GEMAAKT!

L.J

★ ★ ★ ★ ★

Ik heb een Crosslink-operatie op YouTube bekeken voordat ik mijn eigen operatie onderging en ik was doodsbang, maar Dr. Goes van Goes Oogcentrum gaf gedetailleerde informatie die me geruststelde. De procedure verliep soepel, met alle medewerkers van de receptie tot de operatiekamer die vriendelijk en professioneel waren. Mijn gezichtsvermogen verbeterde aanzienlijk! Ik raad Goes Oogcentrum ten zeerste aan bij familie en vrienden. Een uitstekende en persoonlijke ervaring!

A.K

★ ★ ★ ★ ★

Mijn laserbehandeling ervaring met Dr. Goes was absoluut een succes – van begin tot eind. Het vooronderzoek verliep vlot en de daadwerkelijke procedure was een eitje dankzij Dr. Goes’ deskundige begeleiding en oog voor detail. Met zijn geruststellende uitleg voelde ik me volledig op mijn gemak gedurende het hele proces. Ik kan Dr. Goes en zijn team niet genoeg aanbevelen! Hun zorg en expertise zijn ongeëvenaard.

M.V

★ ★ ★ ★ ★

Ik ben dolenthousiast over mijn ICL-behandeling door Dr. Goes en zijn team! Professioneel, vriendelijk en informatief, het hele proces verliep soepel. Van begin tot eind in goede handen. Onverslaanbare ervaring, zonder twijfel!

N.V

★ ★ ★ ★ ★

Onvergetelijke ervaring bij Laser Eyes. Van consultaties tot pre-onderzoeken verliep alles soepel. Professioneel en vriendelijk personeel, inclusief Dr. Goes Jr., stelde me gerust voor mijn aanstaande laserbehandeling.

Resultaat? Pijnloos, succesvol en uitzonderlijk zicht! Enige nadeel, lichte droogheid ’s nachts na de operatie. Zou de SMILE-procedure met Dr. Goes ten zeerste aanbevelen. 9,5 / 10.”

G.

★ ★ ★ ★ ★

Dr. Frank Goes en zijn team hebben mijn verwachtingen overtroffen voor mijn ooglaseroperatie. Ze waren professioneel, vriendelijk en grondig in het uitleggen van elke stap. Ik werd wakker met perfect zicht de volgende dag. Ik raad Dr. Goes ten zeerste aan voor iedereen die deze procedure overweegt.

P.N

★ ★ ★ ★ ★

Fantastische oogchirurg! Geweldige website voor informatie over laser oogchirurgie en opties. Comfortabel, snel en met uitstekende resultaten. Ik beveel hem sterk aan en ben een fan!

L.M

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

DOE DEZE SNELLE TEST OM TE ZIEN OF U VAN UW BRIL EN/OF LENZEN verlost kan worden

Niet iedereen is geschikt voor ooglaseren. Uw opties zijn afhankelijk van uw ogen, uw leeftijd en uw leefstijl. Ontdek welk type behandeling (als dit een optie is) het beste bij u past door deze test uit te voeren. De test duurt 2 minuten:

Kom meer te weten over brekingsfouten dankzij deze online informatieve bronnen

DEZE BRONNEN MET DE NODIGE AUTORITEIT ZULLEN UW KENNIS VERRUIMEN. DEZE LINK STUURT U WEG VAN ONZE WEBSITE.

Wazig zicht – meestal veroorzaakt door refractieafwijkingen – is de voornaamste reden waarom iemand de hulp van een oogarts zoekt. Maar wat betekent het eigenlijk wanneer ons wordt verteld dat ons zicht wazig is vanwege een refractieafwijking? We zien de wereld om ons heen door de manier waarop onze ogen licht buigen (refracteren). Refractieafwijkingen zijn optische onvolkomenheden die voorkomen dat het oog het licht goed kan focussen, waardoor het zicht wazig wordt.

De belangrijkste refractieafwijkingen zijn bijziendheid, verziendheid en astigmatisme.

Refractieafwijkingen kunnen permanent worden behandeld met LASIK en andere oogcorrectiechirurgie (ook wel refractieve chirurgie genoemd).
Klik hier om meer te weten te komen.

Vind je jezelf vaak knipperen, samenkneepjes maken of in je ogen wrijven om een duidelijker beeld te krijgen? Als je last hebt van wazig zicht, zou je het kunnen toeschrijven aan leeftijd of de noodzaak van een nieuwe bril. Maar het kan ook een teken zijn van andere gezondheidsproblemen.

Vaak zal behandeling van deze aandoeningen je wazige zicht verbeteren. Onthoud echter dat plotselinge veranderingen in je gezichtsvermogen niet normaal zijn. Als dit gebeurt, raadpleeg dan meteen je arts.

Klik hier om meer te weten te komen.

De term “refractieafwijkingen” verwijst naar vier aandoeningen:

 • Astigmatisme. Voorwerpen dichtbij en veraf lijken wazig.
 • Hypermetropie (verziendheid). (nieuwe link moet worden gemaakt) Voorwerpen dichtbij lijken onscherp.
 • Myopie (bijziendheid). Verre voorwerpen zien er onscherp uit.
 • Presbyopie. (nieuwe link moet worden gemaakt) Voorwerpen dichtbij lijken geleidelijk onscherp te worden naarmate men ouder wordt.

Click here to learn more.

Uw ooglaserchirurg in Antwerpen, Dr. Frank Goes Jr

HIJ ZAL U PERSOONLIJK BEGELEIDEN TIJDENS UW TRAJECT NAAR EEN BRILLOOS BESTAAN

Met meer dan 20 jaar ervaring heb ik het voorrecht om patiënten van alle leeftijden hun goede zicht terug te geven of hun goede zicht zo lang mogelijk te behouden.

Ik ben en was al meermaals lid van verschillende nationale en internationale verenigingen over oogchirurgie en ooglaser, en ik had al vaak de eer cursussen en voordrachten te mogen geven over cataract- en laserchirurgie.

Goede ooglaserbehandelingen en zeer nauwkeurige staaroperaties zijn afhankelijk van de expertise van de zorgverlener. De zorgverlener moet ook toegang hebben tot nauwkeurige gereedschappen. De beste oogchirurgen weten hoe ze de behandeling veilig, comfortabel en positief voor de patiënt kunnen maken. Ze weten hoe ze het risico op complicaties kunnen minimaliseren en succesvolle resultaten kunnen maximaliseren.

Ik tracht één van die chirurgen te zijn.

Dr. Frank Goes Jr

Hoofdverantwoordelijke en Oogchirurg