Bevrijd jezelf van de ballast van brillen of contactlenzen met FemtoLASIK

Ontdek hoe je jouw visuele vrijheid kan herwinnen met deze vaak uitgevoerde techniek

Bevrijd jezelf van de ballast van brillen of contactlenzen met FemtoLASIK

Ontdek hoe je jouw visuele vrijheid kan herwinnen met deze vaak uitgevoerde techniek

Verkrijg een nieuwe graad van zelfstandigheid na FemtoLASIK

EEN IDEALE OPTIE VOOR PATIËNTEN DIE ALLES BRILVRIJ WILLEN BELEVEN

Of u al dan niet geschikt bent voor een ooglaserbehandeling is afhankelijk van erg veel verschillende factoren. Enkel een grondig vooronderzoek en gesprek met uw oogchirurg kan hierin opheldering brengen.

Femtolasik of Femto-LASIK is de meest uitgevoerde ooglaserbehandeling van het hoornvlies en vervangt LASIK (Laser-assisted in situ keratomilieusis) als standaardbehandeling. Het grote verschil is dat bij LASIK een mesje wordt gebruikt, terwijl bij Femtolasik de volledige procedure met lasers wordt uitgevoerd.

Nadat de hoornvliesflap wordt gemaakt met de femtosecondlaser, wordt dit flapje opzij gelegd. Hierdoor worden de diepere lagen van het hoornvlies zichtbaar. Met een 2e laser, een excimerlaser, wordt deze diepe laag dan vlakker gemaakt bij bijziendheid of steiler gemaakt bij verziendheid. Op het einde wordt het flapje opnieuw op het hoornvlies gelegd, waarna dit spontaan opnieuw vasthecht.

 • 2e generatie ooglaserbehandeling, na Lasek, maar voor het ontstaan van SMILE
 • In het algemeen erg snel herstel
 • Meest frequent uitgevoerde ingreep
 • Standaardbehandeling sinds meer dan 20 jaar
 • Wereldwijd beschikbaar en uitgevoerd door vele oogchirurgen
 • Femto-LASIK: de ganse procedure wordt enkel met lasers uitgevoerd, er komt geen mesje meer aan te pas
 • De uiterst snelle en precieze femtosecond-laser laat de chirurg toe om een erg nauwkeurige flap te maken, zonder mesje. Nadien wordt de uiteindelijke behandeling onder deze flap uitgevoerd door de excimerlaser
 • Onze behandelingen zijn pijnloos. Een FemtoLASIK-ingreep kan soms wat irritatie met zich meebrengen doch dit verdwijnt na enkele dagen.

Complicaties na Femto-LASIK zijn uiterst zeldzaam, maar kunnen nooit volledig uitgesloten worden. Zoals tijdens elke behandeling zijn er steeds bijwerkingen mogelijk. Dit wordt uitvoerig besproken en onderzocht tijdens het grondig vooronderzoek.

 • Femtolasik is een uitstekende en betrouwbare lasertechniek die wereldwijd al miljoenen keren uitgevoerd is
 • Voor diegenen die geen kandidaat zijn voor femtolasik, kan eventueel een andere techniek wél geschikt zijn:
 • Indien u zachte contactlenzen draagt moet u deze uitlaten gedurende een week voor de ingreep. Harde lenzen laat u best drie weken uit. Gebruik geen make-up, lotions of parfum tijdens de behandelingsdag. U mag dan ook niet zelf met de wagen rijden
 • De behandeling duurt amper twintig minuutjes voor beide ogen
 • Na de ingreep gaat u gewoon naar huis. ’s Nachts draagt u enkele nachten een beschermende bril. U moet gedurende enkele weken oogdruppels gebruiken om infecties te voorkomen en om het oog goed te bevochtigen. De dag nadien en een maand later zien we u graag op controle.
Femtolasik geeft geweldige resultaten, met het overgrote deel van de patiënten dat 20/20 ziet, zonder bril of contactlenzen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.

Drie eenvoudige stappen om uw bril en lenzen overbodig te maken

BEGIN VANDAAG NOG MET EEN stappenplan OM TE KIJKEN OF U GESCHIKT BENT

Neem contact met ons op

Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor ooglaseren. De eerste stap is om erachter te komen of een ooglaserbehandeling u kan helpen. U kunt de zelftest doen, u kunt ons bellen, of u kunt onze online kalender gebruiken om een gratis evaluatiegesprek te plannen.

We ontmoeten elkaar

Tijdens uw gratis evaluatiegesprek zullen we uw vragen beantwoorden en zullen we u een duidelijk en eerlijk advies geven, gebaseerd op uw levensstijl en behoeften. U zult er zeker van zijn dat u begrijpt wat de beste behandeloptie is voor uw ogen.

Geniet van uw vrijheid

Na de behandeling vertelt iedereen ons hoe verrast ze zijn dat hun leven zo snel veranderd is. Ze zeggen ook dat ze wilden dat ze het jaren eerder hadden gedaan! Als mensen ja zeggen tegen de oogbehandeling, zeggen ze ja tegen een nieuw leven, vrij van de beperkingen die brillen en lenzen met zich meebrengen!

Affiliaties en lidmaatschappen

We zijn trots dat we deel uit maken of hebben gemaakt van de volgende professionele instanties

Wat onze patiënten zeggen…

★ ★ ★ ★ ★

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”

I.M

★ ★ ★ ★ ★

“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”

J.S

★ ★ ★ ★ ★

“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

DOE DEZE SNELLE TEST OM TE ZIEN OF U VAN UW BRIL EN/OF LENZEN verlost kan worden

Niet iedereen is geschikt voor ooglaseren. Uw opties zijn afhankelijk van uw ogen, uw leeftijd en uw leefstijl. Ontdek welk type behandeling (als dit een optie is) het beste bij u past door deze test uit te voeren. De test duurt 2 minuten:

Uw ooglaserchirurg in Antwerpen, Dr. Frank Goes Jr

HIJ ZAL U PERSOONLIJK BEGELEIDEN TIJDENS UW TRAJECT NAAR EEN BRILLOOS BESTAAN

Met meer dan 20 jaar ervaring heb ik het voorrecht om patiënten van alle leeftijden hun goede zicht terug te geven of hun goede zicht zo lang mogelijk te behouden.

Ik ben en was al meermaals lid van verschillende nationale en internationale verenigingen over oogchirurgie en ooglaser, en ik had al vaak de eer cursussen en voordrachten te mogen geven over cataract- en laserchirurgie.

Goede ooglaserbehandelingen en zeer nauwkeurige staaroperaties zijn afhankelijk van de expertise van de zorgverlener. De zorgverlener moet ook toegang hebben tot nauwkeurige gereedschappen. De beste oogchirurgen weten hoe ze de behandeling veilig, comfortabel en positief voor de patiënt kunnen maken. Ze weten hoe ze het risico op complicaties kunnen minimaliseren en succesvolle resultaten kunnen maximaliseren.

Ik tracht één van die chirurgen te zijn.

Dr. Frank Goes Jr

Hoofdverantwoordelijke en Oogchirurg