Is ooglaseren gevaarlijk?

Ooglaseren’ is een term die gebruikt wordt ter beschrijving van een chirurgische ingreep waarbij een laser wordt gebruikt om de kromming van de cornea, het heldere voorste deel van het oog, te veranderen,om zo het zicht te verbeteren. Het is een populaire optie voor mensen die niet meer afhankelijk willen zijn van brillen of contactlenzen. Sommige mensen maken zich echter zorgen over de veiligheid van de ingreep. In deze blog zullen we onderzoeken of ooglasere gevaarlijk is.

Ooglaseren is een veilige en effectieve procedure voor de overgrote meerderheid van de patiënten. Hoewel er enkele risico’s zijn verbonden aan de procedure, zijn ze over het algemeen zeldzaam en kunnen ze worden voorkomen of behandeldmet de juiste zorg en follow-up.

Het begrijpen van de risico’s

Net als bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan ooglaseren. De meest voorkomende risico’s zijn droge ogen, schittering, halo’s en dubbelzien. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en kunnen worden behandeldmet oogdruppels of andere behandelingen. In zeldzame gevallen kunnen er meer ernstige complicaties optreden, zoals infectie, littekenvorming op het hoornvlies of verlies van het gezichtsvermogen. Het risico op ernstige complicaties is echter zeer laag, en wordt geschat op minder dan 1%.11

Bij het overwegen van ooglaseren is het belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren chirurg te kiezen die u persoonlijk zal begeleiden, zowel voor, tijdens als na de behandeling. . Uw chirurg zal een uitgebreid oogonderzoek uitvoeren en duidelijke instructies geven over hoe u zich moet voorbereiden op de procedure om het best mogelijke resultaat te garanderen.

Het begrijpen van de procedure

Tijdens de procedure krijgt u lokale verdoving om het oog te verdoven en eventuele ongemakken te verminderen. De operatie is snel en wordt meestal binnen 30 minuten voltooid. Na de ingreep kunt u wat milde ongemakken ervaren, maar deze zijn tijdelijk en kunnen worden verzacht met medicatie en rust.

Na de procedure zijn er follow-up afspraken bij uw chirurg om uw voortgang te monitoren en het best mogelijke resultaat te garanderen. Uw chirurg zal duidelijke instructies geven over hoe u voor uw ogen moet zorgen en zo het risico op complicaties kan minimaliseren.

Hoewel er enkele risico’s verbonden zijn aan ooglaseren, is de procedure over het algemeen veilig en effectief voor de overgrote meerderheid van de patiënten. Het kiezen van een gekwalificeerde chirurg en het opvolgen van alle preoperatieve en postoperatieve instructies is cruciaal om het best mogelijke resultaat te garanderen.

Als u overweegt om een ooglaseringreep te ondergaan, boek dan vandaag nog een gratis evaluatie om eventuele zorgen te bespreken en een weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw individuele behoeften en omstandigheden.

Home » Is ooglaseren gevaarlijk?

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

De eerste stap nemen

Onze levensveranderende behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt.

De eerste stap is om een ​​snelle online quiz te doen, zodat u kunt zien of u hiervan kunt profiteren.

Onze meest populaire procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lensvervanging

Wat onze patiënten zeggen…

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”
I.M
“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”
J.S
“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.