Is ooglaseren gevaarlijk?

Laser eye surgery’ is een term die wordt gebruikt om een chirurgische ingreep te beschrijven waarbij een laser wordt gebruikt om de kromming van de cornea, het heldere voorste deel van het oog, te veranderen, om zo het zicht te verbeteren. Het is een populaire optie voor mensen die niet langer afhankelijk willen zijn van een bril of lenzen. Echter, sommige mensen maken zich zorgen over de veiligheid van het laten laseren van hun ogen te laten. In deze blog zullen we onderzoeken of ooglasere gevaarlijk is.

Ooglaseren is een veilige en effectieve procedure voor de overgrote meerderheid van de patiënten. Hoewel er enkele risico’s zijn verbonden aan de procedure, zijn ze over het algemeen zeldzaam en kunnen ze worden voorkomen of behandeldmet de juiste zorg en follow-up.

Het begrijpen van de risico’s

Net als bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan ooglaseren. De meest voorkomende risico’s zijn droge ogen, schittering, halo’s en dubbelzien. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en kunnen worden behandeld met oogdruppels of andere behandelingen. In zeldzame gevallen kunnen er meer ernstige complicaties optreden, zoals infectie, littekenvorming op het hoornvlies of verlies van het gezichtsvermogen. Het risico op ernstige complicaties is echter zeer laag, en wordt geschat op minder dan 1%.11

Bij het overwegen van ooglaseren is het belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren chirurg te kiezen die u persoonlijk zal begeleiden, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw chirurg zal een uitgebreid oogonderzoek uitvoeren en duidelijke instructies geven over hoe u zich moet voorbereiden op de procedure om het best mogelijke resultaat te garanderen.

Het begrijpen van de procedure

Tijdens de procedure krijgt u lokale verdoving om het oog te verdoven en eventuele ongemakken te verminderen. De operatie is snel en wordt meestal binnen 30 minuten voltooid. Na de ingreep kunt u wat milde ongemakken ervaren, maar deze zijn tijdelijk en kunnen worden verzacht met medicatie en rust.

Na de procedure zijn er follow-up afspraken bij uw chirurg om uw voortgang te monitoren en het best mogelijke resultaat te garanderen. Uw chirurg zal duidelijke instructies geven over hoe u voor uw ogen moet zorgen en zo het risico op complicaties kan minimaliseren.

Hoewel er enkele risico’s verbonden zijn aan ooglaseren, is de procedure over het algemeen veilig en effectief voor de overgrote meerderheid van de patiënten. Het kiezen van een gekwalificeerde chirurg en het opvolgen van alle preoperatieve en postoperatieve instructies is cruciaal om het best mogelijke resultaat te garanderen.

Als u overweegt om een ooglaseringreep te ondergaan, boek dan vandaag nog een gratis evaluatie om eventuele zorgen te bespreken en een weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw individuele behoeften en omstandigheden. Ooglaseren is geschikt voor de meeste mensen die hun ogen willen laten laseren om goed te kunnen zien zonder bril of contactlenzen. Zelfs als u momenteel een leesbril nodig heeft, kan ooglaseren een geschikte optie zijn.

Alle ooglaserbehandelingen worden door Dr. Goes uitgevoerd in de Laservisionclinics te Antwerpen: zie www.goes.be en www.laservisionclinics.be

Home » Is ooglaseren gevaarlijk?

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options