Hoe lang geen lenzen in voor ooglaseren?

Als je hebt nagedacht over het krijgen van een laser oogoperatie, heb je misschien gehoord dat je een tijdje geen contactlenzen mag dragen voordat de operatie kan worden uitgevoerd. Maar hoelang moet je zonder contactlenzen en waarom is dit nodig?

Droge ogen en de impact op laser oogoperaties

Hoe lang voor een laser oogoperatie moet ik stoppen met het dragen van contactlenzen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om minstens twee weken voor de laser oogoperatie te stoppen met het dragen van contactlenzen. Dit komt doordat uw hoornvlies enigszins van vorm verandert wanneer u contactlenzen draagt. Als u een operatie ondergaat terwijl uw hoornvlies in deze veranderde toestand is, kan dit van invloed zijn op de uitkomst van de procedure.

Waarom is het nodig om te stoppen met het dragen van contactlenzen voor een laser oogoperatie?

Een laser oogoperatie werkt door het hervormen van uw hoornvlies zodat het licht dat uw oog binnenkomt, correct wordt gefocust op uw netvlies, wat resulteert in een helderder zicht. Als uw hoornvlies van vorm is veranderd door het dragen van contactlenzen, zal de chirurg niet nauwkeurig kunnen voorspellen hoe het zal reageren op de laser die tijdens de ingreep wordt gebruikt. Als gevolg hiervan kunt u suboptimale resultaten of zelfs complicaties krijgen.

Droge ogen en laser oogoperaties – waarom voorzichtigheid geboden is

Als u overweegt om een laser oogoperatie te ondergaan, zorg er dan voor dat u uzelf voldoende tijd geeft om zonder contactlenzen te zijn voordat de ingreep plaatsvindt. Het dragen van contactlenzen kan niet alleen de vorm van uw hoornvlies veranderen, maar het kan ook leiden tot droge ogen, wat een belangrijke factor is om rekening mee te houden. Droge ogen kunnen de hersteltijd na de operatie verlengen en het genezingsproces beïnvloeden.

Contactlenzen na ooglaseren – Wat je moet weten

Na de laser oogoperatie is het dragen van contactlenzen ook onderhevig aan bepaalde richtlijnen en overwegingen. Het is essentieel om de instructies van je oogarts op te volgen en te begrijpen wanneer het veilig is om weer contactlenzen te dragen. Het herstelproces en de aanpassing van je ogen na de operatie spelen een rol bij het bepalen van het juiste moment om weer contactlenzen te gebruiken.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om na ooglaseren een periode zonder contactlenzen aan te houden en de aanbevelingen van je oogarts te volgen. Dit draagt bij aan een soepel herstelproces en minimaliseert mogelijke complicaties.

Doe onze snelle quiz om te zien of u geschikt bent voor laser oogoperatie hier.

Home » Hoe lang geen lenzen in voor ooglaseren?

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

De eerste stap nemen

Onze levensveranderende behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt.

De eerste stap is om een ​​snelle online quiz te doen, zodat u kunt zien of u hiervan kunt profiteren.

Onze meest populaire procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lensvervanging

Wat onze patiënten zeggen…

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.