Hoe lang geen lenzen in voor ooglaseren?

Als je hebt nagedacht over het krijgen van een laser oogoperatie, heb je misschien gehoord dat je een tijdje geen contactlenzen mag dragen voordat de operatie kan worden uitgevoerd. Maar hoelang moet je zonder contactlenzen en waarom is dit nodig?

Droge ogen en de impact op laser oogoperaties

Hoe lang voor een laser oogoperatie moet ik stoppen met het dragen van contactlenzen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om minstens twee weken voor de laser oogoperatie te stoppen met het dragen van contactlenzen. Dit komt doordat uw hoornvlies enigszins van vorm verandert wanneer u contactlenzen draagt. Als u een operatie ondergaat terwijl uw hoornvlies in deze veranderde toestand is, kan dit van invloed zijn op de uitkomst van de procedure.

Waarom is het nodig om te stoppen met het dragen van contactlenzen voor een laser oogoperatie?

Een laser oogoperatie werkt door het hervormen van uw hoornvlies zodat het licht dat uw oog binnenkomt, correct wordt gefocust op uw netvlies, wat resulteert in een helderder zicht. Als uw hoornvlies van vorm is veranderd door het dragen van contactlenzen, zal de chirurg niet nauwkeurig kunnen voorspellen hoe het zal reageren op de laser die tijdens de ingreep wordt gebruikt. Als gevolg hiervan kunt u suboptimale resultaten of zelfs complicaties krijgen.

Droge ogen en laser oogoperaties – waarom voorzichtigheid geboden is

Als u overweegt om een laser oogoperatie te ondergaan, zorg er dan voor dat u uzelf voldoende tijd geeft om zonder contactlenzen te zijn voordat de ingreep plaatsvindt. Het dragen van contactlenzen kan niet alleen de vorm van uw hoornvlies veranderen, maar het kan ook leiden tot droge ogen, wat een belangrijke factor is om rekening mee te houden. Droge ogen kunnen de hersteltijd na de operatie verlengen en het genezingsproces beïnvloeden.

Contactlenzen na ooglaseren – Wat je moet weten

Na de laser oogoperatie is het dragen van contactlenzen ook onderhevig aan bepaalde richtlijnen en overwegingen. Het is essentieel om de instructies van je oogarts op te volgen en te begrijpen wanneer het veilig is om weer contactlenzen te dragen. Het herstelproces en de aanpassing van je ogen na de operatie spelen een rol bij het bepalen van het juiste moment om weer contactlenzen te gebruiken.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om na ooglaseren een periode zonder contactlenzen aan te houden en de aanbevelingen van je oogarts te volgen. Dit draagt bij aan een soepel herstelproces en minimaliseert mogelijke complicaties.

Doe onze snelle quiz om te zien of u geschikt bent voor laser oogoperatie hier.

Home » Hoe lang geen lenzen in voor ooglaseren?

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options