Een XEN-implant is een nieuw, 6 mm lang biocompatiebel implantaat, dat door middel van een miniem invasieve ingreep in het oog kan worden geplaatst om de druk van het oog te laten dalen. Een XEN-ingreep is dan ook veel minder ingrijpende operatie dan een klassieke drukverlagende ingreep.

Dit implantaat kan in het oog worden geplaatst tijdens een alleenstaande ingreep, of op het einde van een cataractingreep als een aanvullende stap van de behandeling. Meer dan de helft van de patiënten die een XEN-ingreep ondergingen hoefden na 12 maanden geen drukverlagende oogdruppels meer te gebruiken. De druk zakte van ook gemiddeld van 21,4 mm Hg naar 13,8 mm Hg.

Het aantal artsen dat een Xen-implant mag plaatsen in België, wordt beperkt gehouden. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de uitgevoerde ingrepen erg hoog blijft, en dat alle artsen die deze ingreep uitvoeren, meer dan voldoende ervaring zouden hebben. Gedurende de laatste maanden werden we intensief getraind door speciaal hiervoor opgeleid personeel van de firma Allergan, de firma die het Xen-implant op de markt bracht.

We zijn dan ook tevreden dat we officieel de training succesvol hebben beëindigd, waardoor we de toelating kregen dit implantaat te gebruiken.

Interesse in deze behandeling? Contacteer Goes OogCentrum via 03/2193925 of via secretariaat@goes.be

Home » XEN-implant: drukverlagende ingreep

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

De eerste stap nemen

Onze levensveranderende behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt.

De eerste stap is om een ​​snelle online quiz te doen, zodat u kunt zien of u hiervan kunt profiteren.

Onze meest populaire procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lensvervanging

Wat onze patiënten zeggen…

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.