Wat zijn de verschillende soorten ooglasertechnieken?

Als u genoeg heeft van het dragen van een bril en overweegt om laserchirurgie te ondergaan, zijn er verschillende soorten beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Laten we de meest populaire procedures verkennen om u te helpen bij het nemen van een beslissing.

LASIK: Snelle hersteltijd en minimaal ongemak

LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis) is de meest voorkomende vorm van laserchirurgie. Hierbij wordt een kleine flap op het hoornvlies gemaakt, vervolgens wordt het hoornvlies met een laser hervormd en de flap weer teruggeplaatst. LASIK biedt snelle hersteltijden en minimaal ongemak.

PRK: Geschikt voor dunne hoornvliezen of specifieke aandoeningen

PRK (Photorefractieve Keratectomie) is een goede optie als u dunne hoornvliezen heeft of medische aandoeningen die u diskwalificeren voor LASIK. Hierbij wordt een dun laagje van het oppervlak van het hoornvlies verwijderd en met behulp van een laser hervormd, zonder dat er een flapje wordt gemaakt.

LASEK: Combineert elementen van PRK en LASIK

LASEK is een hybride procedure die elementen van zowel PRK als LASIK combineert. Hierbij wordt het epitheel van het hoornvlies losgemaakt, wordt het onderliggende weefsel met een laser hervormd en wordt het epitheel weer teruggeplaatst. LASEK is een alternatief voor mensen die mogelijk niet geschikt zijn voor LASIK.

SMILE: De nieuwste en laatste-generatie lasertechniek met een kleine incisie

SMILE is een innovatieve techniek waarbij één laser een kleine incisie op het oppervlak van het hoornvlies maakt en overtollig weefsel dat problemen veroorzaakt met het zicht verwijdert. Deze aanpak is minimaal invasief en biedt minder ongemak en snellere hersteltijden.

Samengevat is laserchirurgie een veilige en effectieve manier om zichtproblemen te corrigeren, met verschillende soorten ingrepen die aan verschillende behoeften voldoen. Het begrijpen van de slagingspercentages en hersteltijden die bij elke soort horen, kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de meest geschikte procedure voor uw situatie.

Om de beste resultaten te behalen, is het cruciaal om te overleggen met een specialist in refractieve chirurgie die ervaring heeft met ooglaserprocedures.

Om dit verder te bespreken, maak een gratis afspraak met ons!

Home » Wat zijn de verschillende soorten ooglasertechnieken?

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options