Feiten v Fictie: Ooglaseren – Ontmaskering van Mythes

Het ondergaan van ooglaseren is een belangrijke beslissing in het leven van iedereen. Het zorgen voor een succesvolle behandeling vereist het onderscheiden van feiten en fictie. In dit artikel weerleggen we veelvoorkomende mythes rond ooglaseren en werpen we licht op belangrijke aspecten van de procedure.

Ooglaseren is duur

Feit: Ooglaseren is een geavanceerde medische ingreep die gebruikmaakt van geavanceerde technologie en snel evoluerende technieken. Het vereist een continue investering van het lasercentrum om de nieuwste behandelingen aan te kunnen bieden met state-of-the-art apparatuur, zoals de smile-ooglaserbehandeling uitgevoerd met de nieuwste femtosecondlasers van Zeiss.

De initiële kosten van ooglaseren moeten echter worden gezien als een investering. Gemiddeld genomen verdient een ooglasercorrectie zichzelf terug binnen 7 jaar en leidt uiteindelijk tot langetermijnbesparingen. Sommige zorgverzekeraars bieden zelfs gedeeltelijke vergoedingen aan, waardoor de financiële last wordt verminderd. Neem contact op met uw verzekeraar om mogelijke dekkingsmogelijkheden te verkennen.

Ooglaseren is pijnlijk

Fictie: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is ooglaseren een pijnloze procedure. Patiënten krijgen voorafgaand aan de behandeling een kalmerend medicijn toegediend om stress en angst te beheersen. Ons ervaren team weet hoe ze patiënten op hun gemak kunnen stellen tijdens de behandeling.

Tijdens de behandeling wordt het oog verdoofd met enkele druppels, wat alleen een lichte druk veroorzaakt. Daarna kunnen de ogen enige tijd gevoelig zijn, met tijdelijke wazigheid en tranenvloed. Rusten met gesloten ogen direct na de behandeling wordt aanbevolen.

Smile- en Femtolasik-patiënten ervaren meestal binnen enkele uren verbeterd zicht, terwijl LASEK-patiënten vergelijkbare resultaten behalen, maar iets langzamer.

Ooglaseren is gevaarlijk

Feit: De veiligheid van ooglaseren kan worden vergeleken met autorijden naar de kust. Wanneer de procedure wordt uitgevoerd door bekwame professionals met goed onderhouden apparatuur, in overeenstemming met veiligheidsprotocollen en bij het selecteren van geschikte kandidaten, is de procedure relatief veilig. Anders zou het niet vaak worden uitgevoerd, vooral niet bij jonge patiënten met een goed gezichtsvermogen.

Desalniettemin blijft het een chirurgische ingreep, dus het kiezen van de juiste chirurg en kliniek is van cruciaal belang. Maak weloverwogen beslissingen op basis van aanbevelingen van vertrouwde bronnen en kwaliteit van zorg, in plaats van alleen te focussen op de kosten. Onthoud dat u slechts één paar ogen heeft, en deze verdienen de best mogelijke zorg.

Ooglaseren is geschikt voor Iedereen

Fictie: Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor ooglaseren. Grondige preoperatieve evaluaties door professionals bepalen of u een geschikte kandidaat bent en welke techniek voor u geschikt is.

Een uitgebreid preoperatief onderzoek omvat verschillende tests die factoren zoals de sterkte van het hoornvlies, refractieve fouten en de gezondheid van het oog beoordelen. Ongeveer 60% van de kandidaten komt in aanmerking voor ooglaseren, terwijl de overige 40% mogelijk wordt afgeraden vanwege dunne hoornvliezen, aanzienlijke refractieve fouten of onrealistische verwachtingen. Eerlijke en open gesprekken met uw oogarts zullen u leiden naar de beste beslissing.

Het onderscheiden van feiten en fictie is essentieel bij het overwegen van ooglaseren. Hoewel de procedure misschien duur lijkt, verdient het zichzelf op de lange termijn terug en heeft het een geruststellend veiligheidsrecord. Ooglaseren is pijnloos en een zorgvuldige selectie van geschikte kandidaten is cruciaal voor succes. Vertrouw op het advies van uw oogarts, alsof het zijn eigen ogen zijn.

Boek een gratis beoordeling bij ons om te kijken of je in aanmerking komt voor ooglaserchirurgie.

Home » Feiten v Fictie: Ooglaseren – Ontmaskering van Mythes

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options