Alcohol na ooglaseren – wanneer is het oké?

Kan je alcohol drinken na ooglaseren? Dit is een veelgestelde vraag die we ontvangen van onze patiënten die ooglaserchirurgie hebben ondergaan. In dit artikel zullen we deze bezorgdheid aanpakken en u voorzien van enkele richtlijnen om een vlot herstel te verzekeren.

Zoals met de meeste dingen in het leven, is matigheid natuurlijk de sleutel.

Direct na de ooglaserchirurgie

Na ooglaserchirurgie-procedures zoals SMILE, raden wij het drinken van alcohol af, vooral de eerste uren direct na de operatie zelf. Tijdens de procedure geven we u immers een kalmerend middel om u te helpen ontspannen. Het combineren van dit kalmerende middel met alcohol kan leiden tot ongewenste interacties. Bovendien zorgen de kalmerende effecten van het medicijn er waarschijnlijk al voor dat u zich erg ontspannen voelt, waardoor alcohol niet nodig is.

De volgende dag na de ooglaserchirurgie

Zodra het kalmeringsmiddel is uitgewerkt, meestal de dag na de ooglaserbehandeling, is het toegelatenom een normale hoeveelheid alcohol te drinken.1https://www.alexshortt.co.uk/can-i-drink-after-laser-eye-surgery-vp/ Tegen die tijd zal uw lichaam het kalmeringsmiddel hebben verwerkt en zullen uw ogen op weg zijn naar herstel.

Bij onze kliniek in Antwerpen geven we prioriteit aan de gezondheid van uw ogen, en willen we de best mogelijke resultaten van uw ooglaserchirurgie verkrijgen. Hoewel een matige hoeveelheid alcohol na de initiële herstelperiode acceptabel is, dient u tijdens de directe postoperatieve fase alcohol te vermijden om het genezingsproces te bevorderen.

Om meer te weten te komen over ooglaserchirurgie en te bepalen welke behandeling het beste is om u te bevrijden van het gedoe met brillen en contactlenzen, nodigen we u uit om een gratis ooglaser-vooronderzoekte boeken met ons ervaren team.

Onthoud dat we altijd beschikbaar en bereikbaar zijn om u te ondersteunen tijdens uw traject naar een beter zicht zonder bril, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u specifieke zorgen of vragen heeft over uw levensstijl na de operatie.

Home » Alcohol na ooglaseren – wanneer is het oké?

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options