Schadelijk?

Veel uren achter een digitaal scherm kan soms vermoeiend aanvoelen, maar is het daarom slecht voor de ogen? Vandaag de dag is er geen wetenschappelijk bewijs dat het blauwe licht schadelijk is. Te veel computerwerk kan dus geen oogziekte induceren.

Toch last?

Het gevoel van prikkende, vermoeide en rode ogen komt eerder van ‘digital eyestrain’. Dit wil zeggen dat wij voor een computerscherm minder met onze ogen knipperen en ons hoofd bewegen wat ervoor zorgt dat onze ogen uitdrogen. Verder heeft blauwe licht wel invloed op de biologische klok van ons lichaam en kan het ons slaappatroon verstoren.

Hoe omgaan met digitale schermen?

Hoewel ze geen schade kunnen aanrichten hebben ze dus wel soms een negatieve invloed. Dit kunnen we minimaliseren door een aantal regels in acht te houden.

  • Bij veel computerwerk is het aangeraden om elke 20 minuten, minstens 20 seconden naar een object te kijken dat verder weg is dan 6m.
  • In het geval van droge ogen kunnen kunsttranen bevorderlijk werken.
  • Tracht minstens 2u voor het slapen gaan digitale schermen te limiteren.
  • De onderstaande apps kunnen ook helpen:

 

Home » Blauw licht bij digitale schermen

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

De eerste stap nemen

Onze levensveranderende behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt.

De eerste stap is om een ​​snelle online quiz te doen, zodat u kunt zien of u hiervan kunt profiteren.

Onze meest populaire procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lensvervanging

Wat onze patiënten zeggen…

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”
I.M
“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”
J.S
“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.