LipiFlow: Nieuwe behandeling tegen droge ogen nu beschikbaar bij Goes Oogcentrum

Vanaf heden is het mogelijk om in ons oogcentrum droge ogen te laten behandelen met behulp van het medisch apparaat, LipiFlow® System.  Meiboomklierdysfunctie (MKD) oftewel verstopte klieren aan uw oogleden zijn de oorzaak van droge ogen. Dankzij verwarmingstechnologie verwijdert de LipiFlow® System klierverstoppingen en herstelt het de klierfunctie. En hoewel velen kunnen leven met droge ogen, kan Goes OogCentrum u nu ook echt behandelen.

Meiboomklierdysfunctie: dé oorzaak van droge ogen

Wereldwijd worden meer dan 300 miljoen mensen gediagnosticeerd met droge ogen, maar wat is er de oorzaak van? Meibomian Gland Dysfunction (MGD) oftewel meiboomklierdysfunctie (MKD) ligt in bijna alle gevallen aan de basis.

De meiboomklieren liggen aan de rand van uw oogleden en produceren een olie-achtige substantie. Die voorkomt snelle verdamping van de tranen en beschermt uw ogen tegen droogte. Bij MKD, zijn de klieren verstopt, doordat de substantie hard is geworden. Gevolg? Uw klieren zijn gezwollen en uw oogleden ontstoken, dat zorgt voor irritatie, jeuk en een wazig zicht.

Oogdruppels of andere behandelingen bieden een tijdelijke verlichting, maar de LipiFlow® System- behandeling maakt op lange termijn een verschil. Hoe? De behandeling past een gepatenteerd algoritme van warmte toe op de binnenste oogleden en een massage gaat verstopping van de klieren tegen.

De LipiFlow® System- behandeling
Wij helpen u graag van uw droge ogen af en met de LipiFlow® System- behandeling gaat dat vanaf nu makkelijk. In drie stappen verlichten we de symptomen van uw droge ogen.

Stap 1: Bescherming
Het gewelfd ontwerp beschermt het hoornvlies. Tegelijkertijd bewaken en regelen meerpuntssensoren de warmte en druk tijdens de behandeling. Dit maximaliseert de resultaten en minimaliseert het ongemak. Het ooglid en de delicate structuren van de oogbol worden beschermd tegen hitte en druk.

Stap 2: Temperatuurregeling
De gepatenteerde verwarmingstechnologie zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling en een warmtetoevoer naar de wortels van de meiboomklier. Het geïsoleerde en gewelfde ontwerp van de activator beschermt het hoornvlies tegen de temperaturen.

Stap 3: Veiligheid
De LipiFlow® System- behandeling stuurt constant feedback om blokkades en vuil uit de meiboomklier te verwijderen. De aangepaste drukfrequentie maximaliseert het schoonmaken van de klier, terwijl het ontwerp van het apparaat het oog beschermt tegen onnodige inwendige druk.

Home » LipiFlow: Revolutionaire behandeling tegen droge ogen

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options