Kan laserchirurgie  bij sportlui aangepast worden aan het type sport-beoefening ?

Laser eye surgery, en zeker de nieuwste derde generatie laserbehandeling Relex Smile, is voor iedereen anders. Dit is zeker het geval bij professionele sportlui. In de atletiek, voetbal en hockey bijvoorbeeld zal meestal een perfect ver zicht nodig zijn. Biljarters en tafeltennissers hebben andere verwachtingen en moeten een haarscherp zicht hebben op halve afstand en nabij.

Laserchirurgie kan in dit geval werkelijk op maat uitgevoerd worden.

Een laserbehandeling van het oog is een ambulante ingreep. Een laser wordt gebruikt om de vorm van het hoornvlies te veranderen. Hierdoor wordt de wijze aangepast waarop het oog lichtstralen breekt en focusseert op het netvlies.

Om bijziendheid te corrigeren wordt het hoornvlies vlakker gemaakt, om verziendheid te corrigeren maken we het hoornvlies steiler. Om astigmatisme te corrigeren zullen we een onregelmatige kromming van het hoornvlies opnieuw regelmatig maken.

Een toenemend aantal sportlui laat tegenwoordig deze behandeling uitvoeren. De NBA-ster Lebron James, professioneel golfer Tiger Woods, gouden medaillewinnares Linsday Vonn zijn maar enkele voorbeelden van topsporters die hun ogen lieten behandelen.

Laserchirurgie wordt verkozen boven het gebruik van contactlenzen of een bril bij vele atleten, omwille van het feit dat sportlui vaak zweten en zich vaak in een stofferige omgeving bevinden. Het zweet en het stof kan irritatie veroorzaken bij contactlensdragers.

De procedure is dezelfde voor alle sporten, maar zoals gezegd kan het uiteindelijke doel van de ingreep, volledige correctie of een lichte ondercorrectie, aangepast worden aan de verwachtingen en eisen van de patiënt.

Recreatieve sporters boven de 45 jaar zullen vaak ‘monovision’ verkiezen. Hierbij laten we 1 oog goed zien in de verte, en het andere oog op halve afstand of nabij. Dit wordt vaak verkozen door patiënten die in de vrije tijd graag golfen, fietsen, of andere recreationele sporten beoefenen, maar overdag toch nog vaak bureelwerk moeten verrichten.

De juiste keuze maken, en de verwachtingen op elkaar afstemmen, is een normaal en essentieel onderdeel van het voorbereidend onderzoek en gesprek dat de eventuele ingreep voorafgaat.

Home » Aangepaste laserchirurgie bij sportlui

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

-

Our life-changing treatments aren't suitable for everyone.

The first step is to take a quick online quiz so you can find out whether you can benefit.

Our most popular procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lens replacement costs

What our patients say…

“From -11 in both eyes to perfect vision without lenses or glasses… Truly fantastic! Fantastic doctor and practice!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Very satisfied with my treatment at the Goes Eye Center! Thank you very much for this qualitative intervention, the efficient service and the smooth communication.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
" The staff and Dr. Goes rightly put you at ease.
The treatment was completely painless. I should have done this treatment much sooner!

Highly recommended for everyone, the result is FANTASTIC!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if laser eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and get a clear answer from our experts on your suitability and laser vision correction options